Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Venčeky s vanilkovým krémom a so šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Venceky s vanilkovym kremom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto :
  • 200 ml vody
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • 150 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • Vanilkový krém :
  • 2 vajcia
  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 100 g masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • Šľahačka :
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g mascarpone
  • štipka soli
  • práškový cukor na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začíname s prípravou odpaľovaného cesta, ktorá si vyžaduje niekoľko krokov. Kým odpálené cesto chladne, môžeme si pripraviť vanilkový krém a šľahačku.

2. Krok

Do hrnca dáme vodu, štipku soli a maslo. Kastról položíme na plameň sporáka a necháme ho, kým sa maslo nerozpustí. Pri prvom vare znížime intenzitu ohňa na minimum a pridáme všetku múku naraz.

3. Krok

Intenzívne miešame, kým múka nezhydratuje, neabsorbuje všetku tekutinu a nevznikne homogénne cesto. Vypneme oheň a odpálené cesto necháme vychladnúť. Potom do cesta po jednom zapracujeme vajíčka. Cesto dáme do chladničky na 30 minút.

4. Krok

Po uplynutí tejto doby zapneme rúru na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Vrecúškom na zdobenie tort so špičkou vytvárame na podnose malé donuty vo vzdialenosti 2-3 cm od seba.

5. Krok

Plech vložíme do rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200°C a ďalších 25-30 minút pri teplote 180°C. Dvierka rúry otvárame až po uplynutí času.

6. Krok

Na prípravu vanilkového krému zmiešame vajíčka s cukrom, soľou, škrobom a zalejeme mliekom v hrnci. Zmes dobre premiešame a kastról postavíme na sporák. Vanilkový krém za stáleho miešania varte,kým krém nezhustne. Vypnite oheň a pridajte maslo a vanilku.

7. Krok

Na šľahačku vymiešame studenú smotanu, kým nebude mať mierne hustú konzistenciu. Potom pridáme práškový cukor a miešame, kým nezhustne. Nakoniec smotanu zmiešame s mascarpone a pre zintenzívnenie chuti pridáme štipku soli.

8. Krok

Aby sme venčeky naplnili dvoma krémami, najprv ich rozrežeme na polovicu. Na spodný diel dáme vanilkový krém, na vrch vyšľahanú šľahačku a poukladáme vrchnáky z vykrojených venčekov. Ozdobíme ich práškovým cukrom a necháme ešte 1-2 hodiny v chlade, aby vrchnáčiky zmäkli..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

89 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.