Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Orechovo makové lepené rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechovo makove rozky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 250 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 vajce
  • 100 g mletých orechov vlašských
  • 80 g mletého maku
  • 250 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 90 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka mletej škorice
  • 100 g pikantného džemu
  • čokoládová poleva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo vyšľaháme s cukrom do peny..potom pridáme vajce, žĺtok orechy a mak..Nakoniec pridáme škoricu štipku soli a múku...Vypracujeme cesto..

2. Krok

Cestom plníme silikónovú formu na rožky a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatista..

3. Krok

Po upečení necháme vychladnúť a džemom lepíme dva rožky k sebe..nakoniec namáčame do čokoládovej polevy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4847 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.