Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaná citrónová torta

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Zelena torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 125 g hladkej múky
  • 75 g pistáciových orieškov (nesolené nepražené)
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • štipka soli
  • 1 kvapka zeleného potravinárskeho farbiva
  • Sirup :
  • 3 bio citróny
  • 100 g cukru
  • Citrónová pena :
  • 6 plátkov želatíny
  • 2 vajcia
  • 250 g ricotty
  • 30 g cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 350 g malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na pistáciovú piškótu nasekajte múku a pistácie veľmi jemne v mixéri . Vajcia, cukor a štipku soli šľaháme ručným mixérom 8-10 minút do krémovej konzistencie. Vmiešame potravinárske farbivo. Pistáciovú múku preosejeme a primiešame. Dno formy vyložíme papierom na pečenie a nalejeme piškótovú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C (plynová 2-3, teplovzdušná 160°C) na druhej priečke odspodu 30-35 minút. Piškótu necháme vychladnúť vo forme na mriežke aspoň 5 hodín (najlepšie cez noc).

2. Krok

Na sirup umyte 1 citrón horúcou vodou a osušte. Ošúpte 4 prúžky šupky veľmi tenko a nakrájajte na jemné prúžky. Všetky citróny rozpolíme a vytlačíme 150 ml šťavy. Šťavu, kôru a cukor privedieme do varu v hrnci a varíme domäkka 4 minúty. Sirup prelejeme cez sitko. Kôru a sirup nechajte bokom vychladnúť.

3. Krok

Piškótu vyberte z formy a okraj narežte ostrým nožom, aby bola zelená. Piškótu vodorovne prekrojíme na tretiny. Vnútorné steny tortového krúžku vystelieme pásikmi papiera na pečenie nastrihanými na mieru.. Umiestnite do formy 1 tortový základ, pokropte ho 4 polievkovými lyžicami citrónového sirupu a navrch rozložte 100 g malín.

4. Krok

Na vytvorenie citrónovej peny namočte želatínu do studenej vody. Oddeľte vajcia. Vaječné žĺtky a 75 ml citrónového sirupu vyšľaháme v teplom vodnom kúpeli, kým nebudú krémové a husté. V teplej vaječnej pene rozpustíme vyžmýkanú želatínu. Po polievkových lyžiciach pridávajte ricottu.

5. Krok

Z bielkov vyšľaháme šľahačom sneh do polotuha. Pomaly pridajte cukor a pokračujte v šľahaní, kým sa cukor nerozpustí. 250 ml smotany vyšľaháme dotuha.

6. Krok

Do vlažnej ricottovej zmesi najskôr vmiešame sneh a potom šľahačku. Na základ s malinami rozotrieme polovicu citrónovej peny a prikryjeme druhým plátom piškótového korpusu. Vrch pokvapkáme zvyšným sirupom, navrch rozložíme 100 g malín a uhladíme zvyšnú citrónovú penu. Pritlačte posledný plát piškóty a nechajte chladiť aspoň 4 hodiny.

7. Krok

Zvyšnú smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Odstráňte tortu z krúžku a položte ju na tortový tanier. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecúška s hviezdicovou tryskou a nastriekame ňou na tortu malé tufy. Podávame ozdobené zvyšnými malinami a citrónovou kôrou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.