Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jamajský koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Babannova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Základ:
  • 300 g čokoládových maslových sušienok
  • 60 g masla
  • Smotanovo čokoládová plnka:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 300 g vanilkového tvarohu
  • 20 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička práškovej želatíny
  • Šľahačka :
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • Banánová vrstva :
  • 4 banány a citrónové tortové želé
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustite maslo. Rozdrvte sušienky na strúhanku .Môžete to urobiť napríklad pomocou mixéra. Spojte ich s maslom. Naplňte formu sušienkovým základom, dôkladne hmotu utlačte na dno.. Odložte do chladničky na 30 minút.

2. Krok

Teraz pripravte zmes smotany a čokolády. Najprv roztopte čokoládu pomocou hrnca nad hrncom s vriacou vodou. Môžete ju tiež vložiť do mikrovlnnej rúry Odložte nabok vychladnúť. Lyžičku želatíny zalejte lyžicou vody a nechajte napučať. Potom ju zohrejte do tekutej konzistencie, napr. v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

3. Krok

Smotanu vyšľaháme dotuha a keď je zmes hustá, primiešame ju k premiešanému vanilkovému tvarohu.. Do želatíny pridáme lyžicu smotany a premiešame. Potom všetko vlejeme do smotanovej hmoty a premiešame. Po malých častiach prilievame tekutú čokoládu a pridávame kakao. Suroviny spolu spojíme .

4. Krok

Zvyšnú smotanu vyšľaháme šľahačom. Na záver pridáme práškový cukor a premiešame.

5. Krok

Vyberte základ z chladničky. Najprv jemne rozotrieme polovicu šľahačky. Nalejte zmes čokoládovej plnky. Opäť zalejeme bielou šľahačkou. Odložíme do chladničky aspoň na hodinu. Medzitým si pripravte banány a želé. Ovocie nakrájame na plátky. Pripravte želé podľa pokynov výrobcu. Na koláč položte nakrájané banány a zalejte ich pripraveným želé. Celé to opäť vložte do chladničky, najlepšie cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

160 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.