Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

„Malina-šampanské“ piškóta pre vašu tortu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Piskotamalina sampanske.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 140 g cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 60 g malinového pyré
  • 40 ml polosladkého šampanského
  • 60 g masla
  • 2 lyžice mrazom sušené maliny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme, pridáme prášok do pečiva a metličkou vymiešame dohladka.

2. Krok

Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame polovičnú dávku cukru do tuha. Zvyšnú polovicu cukru pridajte do žĺtkov a šľahajte, kým nebudú svetlé a nadýchané.

3. Krok

K žĺtkom pridajte šampanské a pyré a opatrne ich vmiešajte vareškou. Pridajte vajíčkovo-malinovú zmes k bielkom a primiešajte. V tomto štádiu nemusí byť dosiahnutá úplná homogenita, pretože potom po častiach pridávame múku a pokračujeme v miesení.

4. Krok

Vložte trochu cesta do pohára a pridajte rozpustené maslo, vychladené na izbovú teplotu, premiešajte a pridajte túto zmes do cesta. Opatrne premiešame. V tejto fáze môžete pridať mrazom sušené maliny. Ak chcete získať rovnakú jemnú farbu, pridajte kvapku alebo dve ružového farbiva.

5. Krok

Cesto nalejte do formy a vložte do rúry predhriatej na 170º na približne 40 minút. Skontrolujte prepečenosť pomocou špáradla .. Cesto necháme chvíľku odležať vo forme, potom, keď necháme piškótu trochu vychladnúť, zabalíme ju do fólie a dáme na 4-8 hodín do chladničky. Potom ju použijeme na tortu alebo do dezertu..

reklama:

Ak chcete prepočítať pomer surovín na formu z väčším priemerom v tejto aplikácii ..

Tortometer .

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

126 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.