Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie Cacciatore (Taliansky guláš z kuracieho mäsa)

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kuracie cacciatore taliansky gulas z kuracieho masa.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg zmiešané kuracie stehná (horné aj dolné )
  • 4 dcl paradajkovej omáčky (pretlak)
  • 1 cibuľa
  • 2 stonky zeleru
  • 2 mrkvy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenová vňať
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 dcl suchého červeného vína
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbokom hrnci zohrejte olivový olej. Kuracie stehná medzitým jemne osolíme, potom ich opečieme na panvici na miernom ohni kožou nadol. Pridáme prelisovaný olúpaný cesnak. Keď sa stehná zafarbia (zbelejú), otočte ich a smažte asi 10 minút.

2. Krok

Keď je mäso pekne prepečené, pridajte nakrájanú cibuľu, nakrájaný zeler a mrkvu, potom pridajte soľ a korenie. Pokúste sa poukladať ingrediencie tak, aby bolo mäso na vrchu a zeleninový základ na spodku.

3. Krok

Dochutíme rozmarínom, potom prikryté dusíme ďalších 10 minút pri nízkej teplote. Po zmäknutí zeleniny zalejeme červeným vínom, potom pár minút povaríme, aby sa odparil alkohol. Nakoniec polejeme paradajkovou šťavou, dochutíme polovicou nasekanej petržlenovej vňate, podľa potreby dosolíme. Prikryté varíme 30 minút potom bez pokrievky vyredukujeme za 10 minút.

4. Krok

Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podáva sa s cestovinami, ryžou guľatou Mánya alebo zemiakovou kašou, ale je to skvelé jedlo aj s chlebom. Do tohto guláša môžete pridať aj huby alebo olivy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

69 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.