Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Koláčiky „Broskyne“

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 13.jpg
21
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 60min

Tu nájdete fotopostup:

reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 60 g masla
  • 60 g kyslej smotany
  • 350 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 200 g salka karamelového hustého
  • 50 g džemu podľa chuti
  • Na farbenie:
  • Potravinárske farby , červená a žltá
  • jablková šťava
  • kryštáľový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme si vajcia s cukrom do peny.

2. Krok

Potom vmiešame na malé kúsky nasekané maslo izbovej teploty a znovu premiešame.teraz príde na rad kyslá smotana.

3. Krok

Po vmiešaní smotany pridáme múku s práškom do pečiva..Miešame už hákom..Najskôr pridáme len 300 g múky a potom podľa konzistencie vmiešame aj ostatnú ak je to potrebné..Cesto by malo byť husté ale nie ako betón.

4. Krok

Cesto si zoberte do rúk a skúste vyformovať guličku.Nemala by sa vám lepiť na ruky.Pomôžete si tak že si ruky trochu navlhčíte vodou alebo olejom.

5. Krok

Každá gulička by mala mať odhadom 35 g..Ukladajte ich na plech vyložený s papierom na pečenie tak 2 - 3 cm od seba.

6. Krok

Pečieme sušienky v rúre pri 180°C 10 - 12 minút..

7. Krok

Upečené by mali trochu vychladnúť..potom ich pozberáme z plechu a do každej sušienky z vnútornej strany urobíme priehlbinku..dá sa to urobiť lyžičkou, alebo nástrojom na odstraňovanie jaderníkov.

8. Krok

Plnku pripravíme vymiešaním hustého karamelového salka s džemom..Miešame až kým sa nám všetko neprepojí.Plnku dáme do cukrárskeho vrecka, a naplníme ňou priehlbiny..Necháme ešte takto nespojené trochu zatuhnúť a až potom spájame dve sušienky dohromady aby sa nám vytvorila broskyňa.

9. Krok

Do 2 dcl jablkovej šťavy si zarobíme potravinársku farbu..do jednej misky červenú do druhej žltú..pripravíme si do tretej misky kryštáľový cukor.

10. Krok

Broskyne namáčame na 2 sekundy najskôr do jednej farby potom do farby druhej a ihneď ich obaľujeme v kryštáľovom cukre.

11. Krok

Takto pripravené broskyne prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky nech zmäknú..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4416 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.