Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaové osie hniezda s marcipánom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaove osie hniezda.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Linecké cesto :
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • Kakaová hmota :
  • 160 g mletých piškót
  • 20 g kakaa
  • 50 g práškového cukru
  • 50 g masla
  • 2 lyžice rumu
  • 70 g marcipánu
  • 1 - 2 lyžice prevarenej vody
  • Marcpiánový krém:
  • 80 g marcipánu
  • 80 g masla
  • rum alebo likér
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy preosejte múku so soľou a práškový cukor, pridajte na kúsky pokrájané maslo a žĺtok. Pomocou miešacieho háku spracujte do kompaktnej hmoty. Cesto zabaľte do fólie a nechajte v chlade niekoľko hodín odležať.

2. Krok

Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 4 mm a vykrojte kolieska s priemerom 4-5 cm (podľa veľkosti formičky na osí úľ.). Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C asi 9-10 minút.

3. Krok

Mleté piškóty zmiešajte s preosiatym kakaom a práškovým cukrom. Pridajte maslo, rum a kúsky marcipánu. Rukami alebo v robote vypracujte jemné a tvárne cesto. V prípade potreby pridajte prevarenú vodu alebo viac rumu

4. Krok

Marcipánový krém: Marcipán roztrhajte na menšie kúsky, pridajte zmäknuté maslo, rum a utrite do hladkého krému, ktorý si preložte do zdobiaceho vrecka.

5. Krok

Z cesta tvarujte guličky, obaľte v práškovom cukre alebo kakau a vtlačte do formičky. Prstom alebo koncom varešky urobte jamku, vreckom vtlačte trochu krému a uzavrite lineckým kolieskom. Opatrne vyklepnite z formičky. Úliky môžete posypať práškovým cukrom...

6. Krok

Úliky skladujte v chlade v uzavretej krabici a nechajte aspoň 1-2 dni rozležať.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

192 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.