Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Hovädzia roštenka na červenom víne

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Hovadzia rostenka.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 8
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 800 g hovädzej roštenky (alebo sviečkovej )
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica bravčovej masti
  • 600 g cibule
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica mletej červenej papriky
  • 1,5 dcl červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice worčestrovej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mäso nakrájame na 6-8 mm plátky, osolíme a okoreníme z oboch strán. V hrnci rozohrejeme tuk na strednom ohni, rezne opečieme z oboch strán na 1-2 minúty, potom mäso položíme na tanier.

2. Krok

Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na polovice a nakrájame, dáme na zvyšný tuk, osolíme a na miernom ohni dusíme 10-15 minút. Keď sa cibuľa trochu zafarbí a splaskne, pridáme cesnak nakrájaný na malé kocky, premiešame, pár minút opekáme a dochutíme červenou paprikou.

3. Krok

Keď sa paprika opečie, vložíme späť plátky mäsa a zalejeme vínom. Pridajte 1-2 bobkové listy, pár minút povarte, aby sa odparil alkohol, dochuťte worčestrovou omáčkou a potom zalejte dostatočným množstvom vody alebo vývarom, aby boli plátky zakryté. Keď zovrú, prikryjeme ich a dusíme, kým nebude mäso mäkké. (záleží aké mäso použijete )

4. Krok

Počas varenia občas skontrolujte a v prípade potreby podlejte. Ak je vody veľa, na posledných 10-15 minút odokryte a pri trochu vyššej teplote šťavu vyduste na požadovanú konzistenciu. Môže sa jesť s dusenou ryžou guľatou Mánya, zemiakmi alebo cestovinami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

80 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.