Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fenomenálny čokoládový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vekna5 682x352.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky horúceho mlieka
  • 2 sáčky sušeného droždia
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 6 šálok hladkej múky
  • 350 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 kg horkej čokolády
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička smotany
  • Mrvenica :
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 150 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko nalejte do misky, pridajte droždie a trochu cukru a nechajte stáť po dobu piatich minút. V oddelenej miske zmiešajte ¾ šálky cukru, 2 vajcia a žĺtky a pridajte do zmesi mlieka a droždia, dobre premiešajte. V oddelenej miske spojte múku a soľ, pridajte mokré prísady a miešajte všetko potom pridajte 200 g masla. Cesto spracujte na pracovnej doske do hladka, potom ho preložte do čistej nádoby a zakryte fóliou. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi hodinu.

2. Krok

Zostávajúci cukor dajte do misky, pridajte nakrájanú čokoládu a všetky zmesi, pridá sa 150 g masla a nakrájané na kocky, a dobre všetko premiešajte. Môžete trochu roztopiť v mikrovlnke, aby sa všetko spojilo. Plech na pečenie potrite tukom alebo dajte papier na pečenie, cesto premiesite a ešte 5 minút dajte odpočinúť. Cesto sa nareže na tri rovnaké časti, každú razavaľkajte na približne 35 x 35 cm a hrúbku 0,5 cm.

3. Krok

Cesto naplňte čokoládovou zmesou a zatočte. Každý závin ešte pootáčajte ako twister. Potrite vajcom a posypte mrvenicou. Nechajte ešte odpočinúť asi 20 minút. Záviny pečte pri teplote 160 ° C, 55 minút.. Po upečení môžete posypať práškovým cukrom.

reklama:

Testo6.jpgTesto7.jpgVekna1.jpgVekna2.jpgVekna4.jpgVekna5 682x352.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34470 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.