Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

3 recepty na ľadové kávové osvieženie

3 recepty na ľadové kávové osvieženie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
3 recepty na ľadové kávové osvieženie Foto: Klient

Viete si predstaviť ráno bez voňavej kávy? Väčšina ľudí by odpovedala, že nie. Problém môže nastať počas horúcich mesiacov, kedy pitie teplej kávy neprináša až taký pôžitok. Riešením sú kávové drinky spájajúce vôňu a chuť kávy s dávkou ľadového osvieženia. Prinášame vám 3 recepty na letné kávové nápoje.

Základom ľadovej kávy je perfektné espresso

Chutnú ľadovú kávu pripravíte jedine z dobrého espressa. Príprava espressa zase predpokladá výber kávy, ktorá sadne vašim chuťovým pohárikom. V zásade sa v našich končinách pijú dve odrody kávy, a to robusta a arabica. Kávovníky arabica a robusta tvoria až 98 % produkcie kávy. Z oboch odrôd sa pripravujú rôzne zmesi, ktoré dokážu chuť kávových zŕn priam okoreniť.

Väčšina ľudí pri príprave espressa dáva prednosť arabice. Tento fakt je daný tým, že káva pripravená z arabici je sladšia a jemnejšia. Konkurenčná robusta chutí viac horkasto. Z odrody robusta sa pripravuje hlavne instantná káva. Čo sa sily kávy týka, skoro o polovicu viac kofeínu obsahuje robusta.

Príprava naozaj lahodného espressa nie je veda. Stačí dodržiavať zopár pravidiel a naučiť sa grify, ktoré z vás spravia baristu laika. Pre začiatočníkov odporúčame kliknúť na Tchibo blog, kde sa o príprave espressa dozviete všetky podrobnosti vrátane cenných tipov.

Tipy na ľadové espresso osvieženie nielen počas leta

Na prípravu všetkých nasledujúcich receptov potrebujete šálku espressa, samozrejme ľad alebo ľadovú drť a zopár drobných ingrediencií. Kávové rituály si vychutnáte o niečo viac, keď kúpite štýlové poháre a atypické dekoratívne slamky na opakované použitie.

Osviežujúce Frappé

Ľadové Frappé si nemusíte vychutnávať iba na dovolenke v Grécku alebo na terase kaviarne. Príprava Fappé v domácom prostredí nie je zložitá, potrebovať budete tieto ingrediencie:

  • Šálku espressa. Ak chcete silnejšie Frappé, uvarte si dvojité espresso.
  • Ľad, mixér a plnotučné mlieko (dá sa kúpiť aj bezlaktózové).

V kaviarňach sa pripravuje Frappé z instantnej kávy, ale z espressa bude oveľa chutnejšie. Šálku espressa zmiešajte s vodou a ľadovou drťou. Zmes mixujte až do vytvorenia peny. Do nápoja dolejte mlieko podľa chuti. Pridajte zopár kociek ľadu a Frappé prelejte do vysokého pohára.

Obľúbený Flat-white

Posledné roky predbieha cappuccino v popularite Flat-white nápoj. Flat-white sa pri príprave podobá vareniu cappuccina, ale obsahuje viac kofeínu a menej mlieka. Na prípravu Flat-white potrebujete:

  • Dvojité epresso, ľad.
  • Poriadne vychladené, vyšľahané plnotučné mlieko a kanvičku.

V kávovare si pripravte silnejšie dvojité espresso. Do kanvičky nalejte vychladené mlieko v množstve minimálne 100 ml, ktoré vyšľaháte pomocou trysky kávovaru. Aby sa vám v mlieku netvorili bubliny a bolo pekne napenené, kanvičkou buchnite o stôl. Do mlieka nasypte zopár kociek ľadu. Pripravené espresso vo väčšej šálke oslaďte podľa vašej chute a mlieko pomaly nalejte do kávy.

Espresso Gin Tonic

Nebudeme si klamať, že v lete okrem osvieženia hľadáme aj zábavu, ktorá sa spája s drinkami. Pre milovníkov kávy prichádza do úvahy jedine drink pripravený z kávy. Dobrú náladu vám spraví nápoj Gin Tonic s espressom. Na prípravu drinku potrebujete:

  • Espresso, gin, tonic.
  • Väčší sklený pohár a ľad.

Do väčšieho pohára nasypte ľad. Pokojne až po okraj pohára. Pripravte si espresso, môže byť aj dvojité. Do ľadu prilejte 150 ml tonicu, 50 ml ginu a všetko dobre premiešajte. Na vrch pohára dolejte espresso. Pohár dozdobte pomarančom, grepom alebo citrónom.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.