Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Univerzálne cesto na pečivo

Univerzálne cesto na pečivo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Univerzálne cesto na pečivo Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Nebaví vás robiť niekoľko ciest na pečivo, a napriek tomu chcete viac druhov? Skúste vyrobiť jedno univerzálne. Z tretiny pripravíte zlepované linecké, z ďalšej vykrojíte hubky, ktorých klobúčiky môžete namočiť v horkej čokoláde, a do tretej časti cesta je možné primiešať napríklad kandizované ovocie. Alebo si z neho urobte mandľové praclíky.

Ingrediencie pre:
3 dávky

500 g hladkej múky
300 g cukru múčka
1 lyžička citrónovej kôry
2 ks žĺtkov
1 ks vajcia
250 g masla
200 g mletých mandlí
1 vrecko vanilkového cukru
4 lyžice kandizovaného ovocia

Hľadáte jedno cesto na viac druhov cukroviniek? Tu je! Z tohto univerzálneho cesta vyrobíte mandľové linecké pečivo, vykrajované máčané, praclíky alebo napríklad vynikajúce pečivo s kandizovaným ovocím. Neveríte? Pečte!

Postup
01.

Do misy nasypte všetky suroviny okrem kandizovaného ovocia a rukami ich prepracujte. Vzniknuté cesto zabaľte do fólie, vložte do chladničky a nechajte rozležať minimálne dve hodiny.

02.

Uležané cesto vráťte späť na pracovnú plochu, oddeľte tretinu, pridajte kandizované ovocie, krátko prepracujte a vyvaľkajte na plát. Z neho vykrajujte obľúbené tvary. Pečte asi 7–8 minút pri 160 °C. Hotové pečivo skladujte v chlade.

Tip: Samozrejme môžete urobiť celú várku s kandizovaným ovocím, len ho potom tiež viac pridajte.

03.

Zo zvyšného cesta vykrájajte ľubovoľné tvary ako na linecké a po upečení ich zlepte chuťovo výraznou marmeládou. Cesto je možné dať aj do formičiek a upiecť výborné mandľové praclíky alebo napríklad svetlé plnené orechy.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.