Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarohový koláč s broskyňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tvarohovy kolac s broskynami.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • Hrnček 200 ml
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 200 g margarínu
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Tvarohová zmes :
  • 1 kg tvarohu
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový puding
  • Maková vrstva :
  • 5 bielkov
  • 1 hrnček mletého maku
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 2 lyžice solamylu
  • Ďalej potrebujeme :
  • 1 konzerva broskýň
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Krehké cesto: zmiešajte všetky ingrediencie. Rozdelíme na dve časti (väčšiu a menšiu) a dáme na hodinu do chladničky. Väčšiu časť potom položte na dno plechu na pečenie (veľkosť 25/30 cm), vystlaného papierom na pečenie. Pečieme cca 10 minút pri 180°C

2. Krok

Tvarohová vrstva: maslo vyšľahajte kým nieje nadýchané, spojte s cukrom a žĺtkami za stáleho šľahania. Potom po lyžičkách pridajte tvaroh a pudingový prášok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a spojíme s tvarohovou hmotou.

3. Krok

Maková hmota: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, na záver pridáme cukor. Pridáme mletý mak, kokos a solamyl.. Všetko jemne premiešame.

4. Krok

Na upečený krehký základ striedavo nalievame tvarohovo-makovú zmes, čím vytvárame záplaty. Pečieme 20 minút pri 160°C .

5. Krok

Broskyne scedíme a nakrájame na kocky. Uložíme na vrch upečeného koláča a nastrúhame zvyšné vychladnuté krehké cesto. Pečieme ďalších 40-50 minút pri 160°C . Nechajte v rúre vychladnúť. Pred podávaním posypte práškovým cukrom. Tvarohový koláč s broskyňami chutí najlepšie vychladený. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

216 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.