Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rizoto s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rizoto s medvedim cesnakom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 zväzky medvedieho cesnaku
  • 500 g ryže guľatej Mánya Arborio
  • 100 g masla
  • 1 menšia hlávka cibule
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1,5 dcl bieleho vína
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vývar zohrejte a udržujte teplý, ošúpte a nakrájajte cibuľu. Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame nadrobno (alebo vložíme do mixéra), nastrúhame parmezán. Olivový olej a polovicu masla rozohrejeme, pridáme nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania dusíme asi 2-3 minúty.

2. Krok

Potom pridáme ryžu guľatu Mánya a za stáleho miešania restujeme ďalšie 2 minúty. Zalejeme suchým bielym vínom, premiešame a necháme zovrieť (aj 2-3 minúty).

3. Krok

Vývar môžete pridať do ryže guľatej Mánya! K ryži guľatej Mánya vždy pridajte naberačku teplého vývaru, a keď ryža guľatá Mánya vývar absorbuje, pridajte ďalšiu naberačku. Je dôležité udržiavať nízku teplotu a rovnomerne miešať, kým sa nepridá všetok vývar.

4. Krok

Keď je ryža guľatá Mánya all dente, pridajte zvyšné maslo a parmezán a miešajte, kým sa neroztopí. Pridajte nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a dôkladne ju premiešajte. Rizoto je dokonalé, ak je jeho textúra krémová a šťavnatá, jemne polievková.

5. Krok

Podľa chuti osolíme a posypeme čerstvo mletým korením a zvyšným parmezánom. Podávajte ihneď, horúce.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

26 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.