Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rez Vtáčie mlieko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vtacie mlieko.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta :
  • 6 bielok
  • štipka soli
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 6 žĺtok
  • 2 vanilkové pudingy
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 600 ml mlieka
  • 100 g mäkkého masla
  • Na ozdobu :
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 50 g tmavej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh. Keď sme v polovici, pridáme cukor a vyšľaháme ho do svetlej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, potom preosejeme do vyšľahaných bielok. Opatrne zapracujte stierkou..

2. Krok

Plech s rozmermi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie, potom doň nalejeme piškótovú zmes a uhladíme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, kde na 15-17 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.

3. Krok

Krém: V miske vymiešame žĺtky, cukor, pudingový prášok, vanilkovú arómu a približne 100 ml mlieka. Medzitým zohrejte zvyšné mlieko v hrnci: nevarte, ale nechajte ho dostatočne zohriať.

4. Krok

Teplé mlieko sa za stáleho miešania postupne pridávajte do žĺtkovej zmesi, čím sa teplo vyrovná. Keď pridáme všetko mlieko, zmes vlejeme späť do hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Nalejte ho do misky, potom na jej povrch pritlačte potravinovú fóliu, aby nevytvorila koža, a úplne ho ochlaďte v chladničke. Po vychladnutí šľaháme ručným mixérom za postupného pridávania mäkkého masla izbovej teploty.

5. Krok

Pred podávaním: Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, pričom do polovice pridáme stužovač. Šľahačku dáme do cukrárskeho vrecka. Na bielkovú piškótu rozotrieme vanilkový krém a potom naň vytlačíme šľahačku z vrecka. Na vrch nastrúhame tmavú čokoládu a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

58 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.