Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Grilované kura Harissa

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Grilovane stehna harrisa.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Vo svete špičkových Korenín je Harissa chuťovou bombou. 

Náš tip:

Pred pridaním koreniny nezabudnite odložiť časť marinády (odporúčame ⅓ šálky).

 Je to pre prípad že niekto nebude chcieť extra pikantné grilované mäsko..

čo je Harissa?

Harissa je pikantné čili korenie pochádzajúce zo severnej Afriky. Vyrába sa z dehydrovaných čili, ktoré boli oživené a zmiešané s olivovým olejom, bylinkami a korením. Aj keď nie je ťažké vyrobiť si vlastné, väčšina ľudí sa rozhodne kúpiť si ho.

Úroveň ostrosti sa môže medzi značkami líšiť a niektoré značky dokonca ponúkajú dve samostatné mierne a pikantné verzie. Nájdite značku, ktorá sa vám páči a držte sa jej.

Ako zabránim tomu, aby moje jedlo nebolo príliš pikantné?

Väčšina pikantnosti v tomto recepte pochádza z Harissy, takže úroveň ostrosti bude závisieť od typu harissy, ktorú použijete.

 Ak máte obavy z pikantnosti, kúpte si jemnejšiu harissu a ochutnajte marinádu skôr, ako ju pridáte na kura. Ak je to príliš ostré, vždy môžete pridať ďalšiu lyžicu olivového oleja, aby ste to vyrovnali.

Ako dlho môžem nechať kurča v marináde?

Odporúčame nechať kurča prikryté marinovať v chladničke aspoň 45 minút až 2 hodiny. Ak naozaj chcete, môžete nechať kurča v marináde až jeden deň, ale to je naozaj hraničný bod. Už dlhšie by kyselina v citrónovej šťave začala rozkladať bielkoviny, čo spôsobí, že kura bude kašovité…a to nikto nechce.

reklama:

Suroviny

  • 1/2 lyžičky Harrisa korenia
  • 6 lyžíc citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového korenia
  • 1 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1 1/2 lyžičky údenej papriky
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 kg kuracích stehien bez kože
  • 2 lyžice nasekanej koriandrovej vňate
  • 1 citrón nakrájaný na kolieska
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise premiešajte harissu, citrónovú šťavu, olej, rascu, soľ, papriku a koriander. Prelejte ⅓ šálky marinády do inej nádoby a odložte. Pridajte kuracie mäso do zvyšnej marinády a premiešajte, aby sa obalilo. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 45 minút alebo až 2 hodiny.

2. Krok

Pripravte gril na stredne vysokú teplotu; predhrievajte 5 minút. Rošty zľahka potrieme olejom.

3. Krok

Vyberte kurča z marinády a grilujte, raz otočte a potrite odloženou ⅓ šálkou marinády, grilujte 8 až 10 minút .. potom podľa potreby dopekajte..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

191 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.