Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jogurtová bábovka

Jogurtová bábovka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jogurtová bábovka Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pokiaľ vás aj v lete naháňa maškrtná, je na čase nachystať niečo aspoň opticky zdravého – to znamená s dostatočným množstvom zdravých surovín, ako je napríklad jogurt. Ideálny recept na takú svedomiu utišujúcu maškrtu treba tento recept na vláčnu jogurtovú bábovku.

Ingrediencie pre:
1 bábovku

200 g hladkej múky
100 ml oleja
200 g cukru krupica
200 g bieleho jogurtu
3 ks vajcia
1 vrecko vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
1 lyžica tuku
2 lyžice kokosu

Postup
01.

Najskôr do misy dajte sypké ingrediencie vrátane oboch cukrov a zmiešajte. Potom pridajte vajcia a jogurt, všetko ešte raz premiestne a úplne na záver vmiešajte olej.

02.

Vymažte bábovkovú formu a tú vysypte strúhaným kokosom. Cesto do nej vlejte, predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pečte, kým bábovka nebude hotová – asi 45 minút.

Tip: Do cesta môžete pridať aj hrsť nasekaných orechov.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.