Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Je multifunkčný, šetrí čas i námahu. Ako zistiť, či sa vám oplatí kúpiť kuchynský robot

kuchynský robot
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Je multifunkčný, šetrí čas i námahu. Ako zistiť, či sa vám oplatí kúpiť kuchynský robot www.gettyimages.com

Kuchynský robot zastane prácu hneď niekoľkých spotrebičov, pôsobí ako ďalší pár rúk. Ako všestranný pomocník zvláda obrovskú škálu úloh. Od namletia múky, cez odšťavenie ovocia až po prípravu  domácich cestovín. Aké všetky vymoženosti ponúkajú dnešné kuchynské roboty? A ako si overíte, či by ste doň mali investovať? Radi vám poradíme.

Bez najmenších pochybností môžeme povedať, že najlepšie kuchynské roboty  (zoženiete ich aj za priaznivé ceny) patria k najprínosnejším spotrebičom, aké v kuchyni nájdeme. Na druhej strane musíme dodať, že nie sú vhodné úplne pre každého. Pred rozhodnutím, či si robot kúpiť, si odpovedzte na otázku: Aký ste typ kuchára? A buďte k sebe úprimní.

Pripravujete jedlo od základu alebo uprednostňujete mrazené polotovary? V prípade, že patríte do prvej skupiny, multifunkčný pomocník vám ušetrí až desiatky minút denne. A to môžete zúročiť tak, že otvoríte najlepšie kuchárske knihy, a vyskúšate špeciality, na ktoré ste dosiaľ nemali čas.

S čím všetkým vám pomôže

Spolu s príslušenstvom toho kuchynské roboty dokážu naozaj veľa:

  • Šľahanie, miešanie a miesenie cesta
  • Strúhanie a krájanie zeleniny na šalát či orieškov do koláča
  • Mletie mäsa, kávy, maku
  • Odšťavovanie ovocia a zeleniny na prípravu zdravých nápojov
  • Mixovanie na prípravu pyré, smoothie, kokteilov či humusu
  • Výroba domácej zmrzliny
  • Príprava domácich cestovín

Nie všetky kuchynské roboty však zvládajú tie úlohy, ktoré si chcete uľahčiť. Pred nákupom si preto ujasnite, čo všetko vyžadujete. Samozrejme, so širšou ponukou funkcií rastie cena. Ak sa by vám zdala privysoká, ušetriť môžete vďaka zľavovým kupónom. Stačí si uplatniť napr. zľavový na Tescoma.sk.

Šikovné vychytávky

Základnými funkciami sa však benefity kuchynských robotov ani zďaleka nekončia. Najmä ak hovoríme o pokročilejších modeloch, potešia rôznymi doplnkovými vymoženosťami. Spomeňme aspoň zopár z nich. Napríklad brúsku, vďaka ktorej máte vždy po ruke nástroj na ostrenie nožov.

A čo poviete na zabudovanú váhu? Prísady odvážite priamo v miske robota. Nepotrebujete kuchynskú váhu, ušetríte čas, úložný priestor a v neposlednom rade i financie. Mnohí ocenia bohaté príslušenstvo, ktoré kráča s dobou. Napríklad špeciálny hák na bezlepkové cesto.

Praktickým výdobytkom je i funkcia časovača. Nastavíte si dobu miešania či mixovania a robot sa automatický zastaví, keď je hotovo. Zatiaľ čo vy sa môžete venovať inej činnosti.

Pre koho je prínosný

Ešte stále máte dilemu, či sa vám oplatí investovať do kuchynského robota? Riešenie vám pomôže nájsť nasledujúci zoznam. Ak zaškrtnete aspoň jeden bod, tento spotrebič by vo vašej výbave rozhodne nemal chýbať.

  • Pripravujete jedlo od nuly. Polotovary či hotové dressingy nemajú vo vašej kuchyni miesto.
  • Pravidelne varíte pre vyšší počet ľudí. Veľká rodina, nedeľné obedy, množstvo surovín a prísad = kopec námahy a času.
  • Neznášate prípravu jedla. Deti či záujem o zdravú stravu vám však nedovolia sa tomu vyhnúť.
  • Nemáte dostatok času na varenie. Namiesto zdržovania sa ručným krájaním oceníte pomocníka, ktorý to zvládne za pár sekúnd.

Šetrí priestor

Niekto by mohol namietať, že kuchynský robot je rozmerný prístroj, ktorý v kuchyni zaberá priveľa miesta. Opak je však pravdou. Na prvý pohľad to síce nie je žiaden drobec. Ale ako multifunkčný pomocník v sebe ukrýva celý rad kolegov. Mixér, odšťavovač, mlynček, zmrzlinovač… To je len krátky zoznam prístrojov, ktoré by ako samostatné spotrebiče obsadili minimálne jednu skrinku. Práve preto je kuchynský robot vítaným riešením, ak vás v kuchyni trápi nedostatok úložných priestorov.

Štýlový doplnok

Už je to dávno preč, čo boli domáce spotrebiče nevzhľadné prístroje. Dizajn dnešných kuchynských robotov je často natoľko oku lahodiaci, že ich s radosťou vystavíte na kuchynskej linke. Praktický pomocník sa tak stáva štýlovým doplnkom. Veľkej obľube sa tešia kuchynské roboty v retro dizajne. Farbami a oblými tvarmi ľahko oživia fádnu kuchyňu.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.