Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s karamelovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zakusok s karamelovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 bielka
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 25 g hrubej múky
  • štipka soli
  • Krém:
  • 4 žĺtka
  • 400 ml Kondenzovaného mlieka (salka)
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 200 ml kyslej pochúťkovej smotany
  • 1 lyžička želatíny
  • 20 ml vody
  • Sušienková vrstva:
  • 12 ks maslových sušienok
  • Mlieko na namáčanie sušienok podľa potreby..
  • Poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády
  • Na zdobenie:
  • Mleté alebo nasekané opražené vlašské orechy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si najskôr vajcia..Zvlášť si dáme bielka a zvlášť žĺtka.Z bielok vyšľaháme tuhú penu, pridáme aj štipku soli nech sa dobre vyšľahá..Potom postupne k nim pridávame cukor.Vymiešame tuhý sneh.Jemne vmiešame do snehu mleté orechy a múku.Najlepšie tak urobíte ak použijete drevenú varechu alebo stierku.

2. Krok

Pripravíme si plech menší 23 x 23 cca a vyložíme ho s papierom na pečenie..Nalejeme cesto a zarovnáme ho..Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme cca 30 minút..Potom vyberieme a necháme vychladnúť..

3. Krok

Po vychladnutí vyklopíme a odstránime papier..Plát vložíme nazad na plech .

4. Krok

Krém si pripravíme tak , že 50 g cukru určeného na krém si v hrnci skaramelizujeme..Potom prilievame kondenzované mlieko a za stáleho miešania privedieme k varu.Dávajte si pozor bude to bublať..Keď sa všetko prepojí na nízkom plameni získate hladkú hmotu..Odstavíte..

5. Krok

Vyšľaháte si žĺtka so zbytkom cukru do bielej peny .Potom vmiešame k tejto zmesi hladkú múku..Karamelovú zmes dáme opäť na nízky plameň a vmiešame žĺtkovú zmes a za stáleho miešania prevaríme.Miešajte intenzívne aby sa žĺtka nezrazili..Potom odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť..najlepšie je keď si krém pripravíte deň vopred a pred tým ako vmiešate kyslú smotanu bude všetko poriadne vychladnuté..

6. Krok

Potom už len do krému zašľaháme kyslú smotanu .V troche vody rozpustíme želatínu a necháme ju napučať..Potom zahrejeme cca na 60 °C a odstavíme Keď želatína mierne vychladne vmiešame ju do krému..Krém nanesieme na orechový plát..

7. Krok

Sušienky pokropíme mliekom a ukladáme ich na krém..Ak máte radi, môžete použiť namiesto mlieka kávu..

8. Krok

čokoládovú glazúru si pripravíme zahriatím smotany na šľahanie a pridáme k nej nalámanú čokoládu..Odstavíme počkáme 2 minúty a poriadne do hladka rozmiešame..Prelejeme zákusok a zahladíme.

9. Krok

Vlašské orechy nasekáme opražíme ich na suchej panvici so štipkou soli a roztrúsime po ešte teplej čokoládovej poleve..Takto necháme zatuhnúť.Najlepšie pár hodín..Nakrájame na porcie nožom namočeným v teplej vode..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1075 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.