Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Plnený perník so slivkovým lekvárom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Plneny pernik slivkovym lekvarom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 ml šálka ako odmerka
  • 1/2 šálky medu
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 100 g masla
  • 1/4 šálky slivkového lekváru
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • 1 vajce
  • 2 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 lyžica kakaa
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • slivkový lekvár na plnenie
  • Čokoládová poleva :
  • 100 g horkej čokolády 70%
  • 1/3 šálky smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Med, cukor, maslo a slivkový lekvár dáme do hrnca. Zahrievajte na miernom ohni, kým sa všetko nerozpustí. Ak sú v slivkovom lekvári veľké kusy ovocia, mali by ste ich rozmixovať tyčovým mixérom.

2. Krok

Zmes necháme vychladnúť a do ešte teplej pridáme vajíčko a smotanu. Múku preosejeme s kakaom a zmiešame s kypriacimi prostriedkami a perníkovým korením. Suchú zmes vsypeme do medovej hmoty a dôkladne premiešame drevenou vareškou, potom premiesime ručne.. Cesto vložte na niekoľko hodín do chladničky. Cesto môžete nechať v chladničke aj dlhšie, až niekoľko dní, a upiecť ho vo vhodnom čase.

3. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na doske, podsypeme múkou, aby sa nelepilo. Hrúbka cesta je cca 4 mm. Vykrajujeme srdiečka a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje srdiečok jemne potrieme vodou, do stredu položíme malú porciu lekváru a prikryjeme ďalším srdiečkom, pričom okraje rovnomerne zlepíme. Pečieme na 180°C 8-10 minút podľa veľkosti srdiečok. Pečieme krátko, lebo príliš dlhé pečenie spôsobí že perníčky strvdnú..

4. Krok

Vychladnuté perníky polejeme čokoládovou polevou. Na ňu roztopte čokoládu a smotanu v hrnci nad vriacou vodou. Na čokoládu môžete nalepiť aj cukrové ozdoby. Po upečení sú perníčky mäkké a aby také zostali, treba ich skladovať v tesne uzavretej nádobe. Dobrú chuť :)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

822 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.