- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Kuracie mäso dusené s hubami
Kuracie mäso dusené s hubami
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 kuracie stehná
- 250 ml vody
- 1 bobkový list
- 1 cibuľa
- 200 g húb
- 5 lyžíc oleja
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 lyžica kyslej smotany
- 2 zemiaky
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kuracie stehná umyte, potom odrežte mäso a kožu od kosti. Vložte kožu a kosti do malého hrnca. Zalejte vodou a priveďte do varu. Pridajte bobkový list a polovicu cibule (treba ju umyť, ale nie ošúpať). Varte na miernom ohni 30 minút. Kým sa vývar varí, očistíme huby, umyjeme a nakrájame na malé plátky. Tiež nakrájajte kuracie mäso..
2. Krok
V hrnci zohrejte 2 polievkové lyžice oleja. Nakrájajte zvyšnú cibuľu a smažte za stáleho miešania na strednom ohni 2 minúty. Pridajte kuracie mäso . Orestujte na miernom plameni asi 5 minút.
3. Krok
Vývar precedíme. Pridajte huby na panvicu ku kuracine. Zalejeme asi 150 ml vývaru, pridáme soľ a korenie podľa chuti. Dusíme na miernom ohni 10 minút. Zemiaky umyte a ošúpte. Nakrájajte na plátky a opečte na zvyšnom rastlinnom oleji. Zároveň rozriedime múku lyžicou vychladnutého kuracieho vývaru. Pridáme kyslú smotanu a premiešame metličkou.
4. Krok
Výslednú omáčku nalejte do hrnca s kuracím mäsom a hubami. Priveďte do varu a na miernom ohni povarte 5 minút. Kuracie mäso dusené s hubami podávame spolu s opečenými zemiakmi.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1332 videní