Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce tvarohové koláče

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domace tvarohove kolace.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Rýchle kysnuté cesto :
  • 400 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 1 balenie instantného droždia
  • Plnka :
  • 500 g tvarohu
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 žĺtok
  • 1 - 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 citrón
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 20 - 40 g masla
  • hrozienka
  • 1 vajce na potretie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta preosejeme pšeničnú múku. Uvedené množstvo múky je približné. Spravidla preosejem 500 gramov múky naraz. Ja zvyknem pri miesení do cesta pridať cca 400 gramov a cca 50-100 gramov si nechám “na podsypanie” a postupne pridávam počas práce s cestom.

2. Krok

Zahrejte mlieko na teplotu 36-37 stupňov. Pridajte 6 lyžíc oleja a droždie do teplého mlieka všetko dôkladne premiešajte. Vymiešajte vajce s 2 polievkovými lyžicami cukru a pridajte aj štipku soli. Šľaháme niekoľko sekúnd, kým sa nevytvorí svetlá pena a cukor sa nerozpustí.

3. Krok

Zmiešajte mliečnu zmes s kváskom s rozšľahaným vajíčkom. Pridáme trochu preosiatej múky a postupne pridávame zvyšnú múku, vymiesime cesto.. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Namažte si ruky rastlinným olejom a cesto presuňte na pomúčenú pracovnú dosku. Podľa potreby pridajte múku, aby ste vytvorili guľu mäkkého cesta. Hneď ako sa vám cesto prestane lepiť na ruky, je hotové. Cesto intenzívne miesime 10-15 minút ručne alebo 5-6 minút pomocou stroja. Namiesto tradičného miesenia používam rýchlu metódu - hádzanie cesta do misy z výšky. Namažte širokú misku alebo panvicu rastlinným olejom a položte ju na stôl, stoličku alebo na podlahu. Cesto vhoďte do misky z výšky asi 0,5-1 metra, potom ho znova vyberte a znova hoďte. Postup zopakujte 15-krát, potom cesto premieste a vhoďte ho do misy ešte 10-krát.

4. Krok

V tejto fáze je cesto takmer hotové a stačí, aby dobre vykyslo. Misku cesta zabaľte 2-3 kuchynskými utierkami. Misku položíme na plech (studený), vložíme do rúry vyhriatej na 55°C . Zatvorte dvierka a zabalené cesto nechajte 20 minút v rúre..

5. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh dáme do misky. Pridajte citrónovú kôru a vanilku . Podľa chuti pridajte cukor.. Vmiešajte vaječný žĺtok.. Do plnky môžete pridať aj trochu rozpusteného masla a hrozienok. Ak chcete, pridajte 1 polievkovú lyžičku škrobu a 1-2 lyžice kyslej smotany. Vždy pridávam trochu bohatej kyslej smotany - náplň je šťavnatá a jemnejšia. Suroviny zmiešame a tvaroh roztlačíme vidličkou. Hotovú náplň vložte do chladničky.

6. Krok

Keď cesto vykysne, môžete začať formovať tvarohové koláče. Cesto rozvaľkáme a zvinieme do rolády. Cesto rozdelím na 2 časti, z jednej časti cesta pripravím tvarohové koláčiky klasického tvaru a z druhej polovice urobím tvarohové “ružičky”.

7. Krok

Prvú polovicu cesta rozdelíme na 5-6 častí. Odvážia som si kusy s hmotnosťou 50 gramov. Kúsky vymieste a vytvorte z nich guľôčky. Dlaňou stláčame guľky z cesta, vytvarujeme koláčiky s hrúbkou približne 0,5-1 cm, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

8. Krok

Cesto prikryte utierkou a nechajte 15 minút na teplom mieste. Medzitým si predhrejeme rúru na 200°C .

9. Krok

Keď cesto vykysne, vytvorte v strede koláčov priehlbiny na plnenie. Na to je vhodné použiť pohár. Spodnú časť pohára namočíme do múky a vtlačíme do stredu koláča. Zmenou priemeru pohára môžete upraviť pomery náplne a cesta: menší priemer znamená menej náplne a viac cesta, väčší priemer znamená opak.

10. Krok

Tvarohovú plnku vložíme do pripravených dutín cesta. Plnku uhladíme a cesto potrieme okolo plnky vyšľahaným žĺtkom. Koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, teplotu znížime na 180°C a pečieme domáce tvarohové koláče do zlatista asi 20 minút.

11. Krok

Z druhej polovice cesta pripravíme tvarohové „ružičky“. Pracovnú plochu poprášte múkou, cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm. Pomocou okraja pohára alebo špeciálnej formy vykrajujeme z cesta kruhy požadovaného priemeru. Vyšiel mi kruh s priemerom 11 cm.

12. Krok

V strede kruhu držte pevný ostrovček cesta a urobte 4 zárezy. Do stredu dáme malú časť plnky (ja som použila 1 ČL). Potom pohybom v smere alebo proti smeru hodinových ručičiek obaľte „okvetné lístky“ cesta okolo plnky jeden po druhom a postupne vrstvite lístky na seba .Pevne ju stlačím - prilepím okvetné lístky, ale nestlačím okraje . Cesto okolo plnky potrieme žĺtkom. Cheesecaky vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, teplotu znížime na 180°C a pečieme do zlatista asi 15-20 minút (ja pečiem 15 minút).

13. Krok

Horúce tvarohové koláče položte na mriežku a nechajte vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

114 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.