Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová piškóta na torty

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova korpus.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 60 g masla
  • 60 ml oleja
  • 60 g kakaa
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jednej sódy
  • 1 lyžička vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru a predhrejte na 180°C. Do širokej misy preosejeme pšeničnú múku, kakao, sódu a prášok do pečiva, osolíme, pridáme všetok cukor. Všetko premiešajte lyžičkou. Mimochodom, tieto koláčiky som piekla s práškom do pečiva aj bez, teda len so sódou. Výsledok bol rovnako dobrý, len s tým rozdielom, že koláčiky len so sódou mali jemnejšiu pórovitú štruktúru, ale aj pri pečení dobre narástli a mali rovnako skvelú chuť.

2. Krok

V inej miske zmiešajte zmäknuté maslo a rastlinný olej. Začnite šľahať mixérom, kým sa úplne nespoja. Ďalej pridáme vajíčka po jednom, pričom po každom vyšľaháme. Pridajte vanilkový cukor s posledným vajíčkom. Teraz pridajte mlieko a znova šľahajte, kým sa nespojí.

3. Krok

Teraz pridajte suchú zmes do tekutej zmesi, po častiach, v 2-3 krokoch, a šľahajte mixérom. Nakoniec do hotového cesta pridáme ocot. Dôkladne premiešame.

4. Krok

Piškótu upečieme vo vyhriatej rúre. Formu obaľte pergamenom a alobalom.. Pokiaľ používate len obruč.. Boky formy je možné vymastiť maslom, ale nemusíte . Mimochodom, radšej nemastím, keďže sa tak piškóta prichytí do strán a lepšie rastie smerom nahor. Polovicu cesta nalejeme do formy a vložíme do rúry. Pečieme asi 30-40 minút. To isté urobíme z druhou polovicou.. Teraz sa bavíme o forme s rozmermi 18 cm. pokiaľ budete robiť piškótu s väčším priemerom , upečte naraz zo všetkého cesta..

5. Krok

Prepečenie piškóty skontrolujeme drevenou špajdľou: v strede ju prepichneme a ak tyčinka vyjde suchá, piškóta je hotová a ak je trochu vlhká, vrátime piškótu do rúry a dopečieme. Hlavné je neprepiecť! Počas pečenia piškóta narastie do kopčeka, ale to je v poriadku, potom môže odrezať a jednoducho zjesť))

6. Krok

Hotovú piškótu necháme trochu vychladnúť, aby sa dala vybrať z formy, preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť, formu umyjeme, opäť zabalíme do pergamenu a alobalu a upečieme v nej druhú časť cesta . Upečené a vychladnuté korpusy hneď nekrájame, len ich zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na noc do chladničky. Mimochodom, korpusy môžu zostať v chladničke až 5 dní. Ak ich chcete skladovať dlhšie, potom ich budete musieť dať do mrazničky.

7. Krok

Z tejto dávky prekrojím získame z dvoch piškót 4 korpusy..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

771 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.