Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bravčové Dubary

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Bravcove dubary.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 800 g bravčové karé
  • 1 hlávka karfiolu
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 120 g masla
  • 8 dcl mlieka
  • 4 lyžice hladkej múky
  • tymián
  • 2 žĺtky
  • 300 g údeného syra
  • citrónová kôra
  • citrónová šťava
  • muškátový oriešok
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu Dubarry nalejte mlieko do hrnca. Dochutíme soľou, korením, tymianom, citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, piatimi alebo šiestimi kúskami neošúpaného, ​​pretlačeného celého cesnaku a muškátovým orieškom, potom pridáme ružičky karfiolu. Začnite variť karfiolové mlieko na strednom ohni.

2. Krok

Kým sa karfiol varí, pripravte si nakrájané kotlety. Dochutíme ich soľou a korením, ochutíme tymianom a ochutené mäso obalíme v hladkej múke. Zohrejte panvicu na strednom ohni a keď je horúca, pridajte maslo. Keď sa pekne roztopí, opečte mäso a medzitým prihoďte zvyšný celý pretlačený cesnak . Keď majú kotlety peknú farbu, vyberte ich z panvice.

3. Krok

Do zvyšného tuku a výpeku pridáme paradajkový pretlak, potom ho spolu s cesnakom minútu-dve restujeme, potom zalejeme 1,5-2 decilitrami vody. Priveďte do varu, trochu zahustite a pred odstavením z ohňa vložte plátky mäsa späť do tejto chutnej omáčky na niekoľko minút. Medzitým z mlieka vyberieme karfiol uvarený do mäkka.. Mlieko si necháme na bešamel..

4. Krok

Na bešamelovú omáčku si v panvici zohrejeme maslo, pridáme zvyšnú múku a potom za stáleho miešania urobíme svetlú maslovú zápražku. Keď je hotová, zalejeme karfiolovým mliekom, ktoré nám zostalo z varenia karfiolu, a po pár minútach varenia odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme polovicu strúhaného syra . Keď sa syr rozpustí, dôkladne vmiešame žĺtka. Konečným výsledkom bude hustá, ale tekutá, omáčka.

5. Krok

Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme na ňu kotlety, ružičky karfiolu, pokvapkáme zvyšnou šťavou z mäsa, potom pridáme bešamel, zvyšný syr a nakoniec navrch trochu strúhanky . Pečieme v rúre predhriatej na 200°C približne 10-12 minút do zlatista. Podávame s petržlenovou ryžou guľatou Mánya.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

279 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.