Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepší povzbudzovač imunity. To je cesnačka

Najlepší povzbudzovač imunity. To je cesnačka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepší povzbudzovač imunity. To je cesnačka Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Hovorí sa, že polievka je grunt. A o dobrej cesnačke to platí dvojnásobne! Už sa zbiehajú chute? Poďte si spoločne s nami posvietiť na poctivú krčmovú cesnačku, ktorá prevonia celú kuchyňu a prípadne aj vylieči váš pošramotený žalúdok!

Ingrediencie pre:
4 porcie
Polievka

10 strúčikov cesnaku
1 lyžica majoránky
1 plátok údeného mäsa
2 lyžice masti
1 ks cibuľa
2 ks zemiakov
1 000 ml hydinového vývaru
1 štipka korenia
2 štipky soli

Krutónky

2 krajce chleba

Na podávanie

100 g tvrdého syra

Po bujarej noci alebo keď na vás prídu nejaké neduhy, cesnačka je to pravé. Postaví na nohy, zahreje a ešte chutí!
Postup
01.

Cibuľu očistite a nakrájajte najemno, cesnak olúpte (ak sa vám to nedarí, namočte ho na pár minút do vlažnej vody, potom to pôjde samo), a odstráňte zelené vnútro, ktoré spôsobuje onen povestný zápach z úst. Čepele noža strúčiky naplocho roztlačte, aby pustili šťavu a takto pripravený cesnak najlepšie prelisujte alebo utrite. Pokiaľ ho iba nakrájate, budete ho do polievky potrebovať viac.

02.

Na masti speňte cibuľu, pridajte údené mäso pokrájané na menšie kocky. Všetko krátko opražte. Keď cibuľka zosklovatí, zalejte základ kuracím vývarom a pridajte cesnak. Pokiaľ nemáte po ruke čerstvý vývar a radi by ste sa vyhli kocke, zapátrajte v obchodoch po bujóne tekutom.
03.

Zemiaky olúpte, pokrájajte na kocky a pridajte do vriaceho vývaru. Varte 10 až 15 minút, kým nie sú kocky zemiakov mäkké. Pred dokončením sa oplatí pridať ešte trochu prelisovaného cesnaku. Zachovajú sa vitamíny a silice, ktoré dodajú ten správny cesnakový šmrnc. Potom už len polievku dochuťte majoránom, prípadne korením a soľou (vývar ale býva sám o sebe často slaný až dosť) a základ máte hotový.

04.

Vedľa v panvičke na masti alebo oleji opražte na kocky rozkrájané krajce chleba. Tvrdý syr pokrájajte na kocky; radšej ho nestrúhajte, pretože keby ste ho potom nasypali do polievky, vznikla by jedna veľká syrová guľa.

05.

Na tanier pripravte kocky chleba a syra a všetko zalejte vriacou polievkou. Kto chce, môže do taniera ešte rozklepnúť vajcia. Hotovo a môže sa podávať!

Zdroj. www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.