1 1

1 / 1
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

1 1

1 1.png
Postup prípravy 1. Krok Rúru predhrejeme na 160°C. Dno a boky tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. 2. Krok Vložte sušienky, hnedý cukor a kakaový prášok do kuchynského robota a všetko rozdrvte na jemnú konzistenciu podobnú piesku. Roztopené maslo pridáme a spolu premiešame. 3. Krok Do tortovej formy natlačíme mrveničku pomocou malého pohára tak, aby cesto siahalo vysoko cez boky formy. Pečieme v rúre 10 minút pri 160°C, potom necháme vychladnúť. Okolo tortovej formy oviňte alobal, aby ste sa uistili, že je uzavretá pred vodou, keď ju počas pečenia vložíte do vodného kúpeľa. 4. Krok Vo veľkej mise vymiešame smotanový syr do peny. Potom postupne pridávame práškový cukor. Počas miešania občas zoškrabte bok misky, potom prisypte instantnú kávu a opatrne premiešajte. Môžeme pridať aj kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Potom po jednom pridávame vajíčka a nakoniec škrob. Miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa nespojí. Po úplnom premiešaní zoškrabte steny misky a uistite sa, že je hmota dostatočne hladká a rovnomerná. Nalejte krém do formy a niekoľkokrát ňou poklepte o dosku, aby sa vytlačili vzduchové bubliny. 5. Krok Prevarte vodu a nalejte ju do veľkej zapekacej misy vysokej aspoň 5 cm, potom formu vložte do vodného kúpeľa. Opatrne preložte plech do rúry a uistite sa, že sa pod hliníkovú fóliu nedostala voda. Pečieme cca jeden a pol hodiny pri 160°C. Ak vrch veľmi hnedne, prikryjeme ho alobalom. Po uplynutí času rúru vypneme a pootvoríme dvierka rúry a necháme cheesecake vnútri vychladnúť. Potom ho vyberte z vodného kúpeľa. Odstráňte hliníkovú fóliu a nechajte ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec, keď bude mať izbovú teplotu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 6-8 hodín alebo cez noc. 6. Krok GANACHE: Čokoládu spolu so smotanou, maslom a medom rozpustíme nad parou, potom jemne vareškou vymiešame do hladka. Mierne vychladnutú ganache nalejeme na vychladený cheesecake a pekne a rovnomerne rozotrieme. 7. Krok Ozdobte hoblinkami čokolády a čerstvým ovocím. Pred podávaním uchovávajte v chladničke, kde vydrží 4-5 dní v uzavretej nádobe..

Postup prípravy 1. Krok Rúru predhrejeme na 160°C. Dno a boky tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. 2. Krok Vložte sušienky, hnedý cukor a kakaový prášok do kuchynského robota a všetko rozdrvte na jemnú konzistenciu podobnú piesku. Roztopené maslo pridáme a spolu premiešame. 3. Krok Do tortovej formy natlačíme mrveničku pomocou malého pohára tak, aby cesto siahalo vysoko cez boky formy. Pečieme v rúre 10 minút pri 160°C, potom necháme vychladnúť. Okolo tortovej formy oviňte alobal, aby ste sa uistili, že je uzavretá pred vodou, keď ju počas pečenia vložíte do vodného kúpeľa. 4. Krok Vo veľkej mise vymiešame smotanový syr do peny. Potom postupne pridávame práškový cukor. Počas miešania občas zoškrabte bok misky, potom prisypte instantnú kávu a opatrne premiešajte. Môžeme pridať aj kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Potom po jednom pridávame vajíčka a nakoniec škrob. Miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa nespojí. Po úplnom premiešaní zoškrabte steny misky a uistite sa, že je hmota dostatočne hladká a rovnomerná. Nalejte krém do formy a niekoľkokrát ňou poklepte o dosku, aby sa vytlačili vzduchové bubliny. 5. Krok Prevarte vodu a nalejte ju do veľkej zapekacej misy vysokej aspoň 5 cm, potom formu vložte do vodného kúpeľa. Opatrne preložte plech do rúry a uistite sa, že sa pod hliníkovú fóliu nedostala voda. Pečieme cca jeden a pol hodiny pri 160°C. Ak vrch veľmi hnedne, prikryjeme ho alobalom. Po uplynutí času rúru vypneme a pootvoríme dvierka rúry a necháme cheesecake vnútri vychladnúť. Potom ho vyberte z vodného kúpeľa. Odstráňte hliníkovú fóliu a nechajte ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec, keď bude mať izbovú teplotu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 6-8 hodín alebo cez noc. 6. Krok GANACHE: Čokoládu spolu so smotanou, maslom a medom rozpustíme nad parou, potom jemne vareškou vymiešame do hladka. Mierne vychladnutú ganache nalejeme na vychladený cheesecake a pekne a rovnomerne rozotrieme. 7. Krok Ozdobte hoblinkami čokolády a čerstvým ovocím. Pred podávaním uchovávajte v chladničke, kde vydrží 4-5 dní v uzavretej nádobe..

A okoladovo kavova cheesecake 1.pngA okoladovo kavova cheesecake.png1 1.png2 1.png

Odporúčané Mňamky Recepty:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.