Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Švajčiarska roláda s jahodovou šľahačkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Svajciarska rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 4 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 70 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 80 g hladkej múky
  • na hrot noža prášok do pečiva
  • Krém :
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 1 stužovač šľahačky
  • 500 g jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu lahodnej švajčiarskej rolády s jahodovou šľahačkou vyšľaháme v miske ručným mixérom vajcia so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou do nadýchanej hmoty. Zmiešame hladkú múku s práškom do pečiva, preosejeme na vajcovú zmes a vareškou opatrne primiešame, kým nevznikne jednotné cesto ..

2. Krok

Piškótovú zmes rozotrieme na plech (cca 30 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Plech vložíme do stredu vyhriatej rúry a pečieme pri 200 °C hornom a spodnom ohreve asi 10 minút, kým piškóta nie je zlatistá. Upečenú piškótu vyklopíme na čistý papier na pečenie a papier na na ktorom sa piškóta piekla opatrne odlepíme.

3. Krok

Šľahačku vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a so stužovačom , kým sa nevytvoria tuhé špičky. Opatrne vložíme umyté a nakrájané jahody.

4. Krok

Teraz na piškótu rovnomerne rozotrieme jahodový krém, pričom necháme okraj voľný. Potom pomocou papiera na pečenie opatrne zrolujte piškótu z dlhšej strany, kým vám nevznikne pekná roláda. Položte švajčiarsku rolku s jahodovou šľahačkou na servírovací tanier, ozdobte čerstvými jahodami a podľa potreby poprášte práškovým cukrom. Nakrájajte na plátky a ihneď podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

32 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.